Recept: Bircher muesli

Warmere temperaturen vragen om verkoelende gerechten. Die kom stomende havermout is heerlijk als je buiten ademwolkjes kan zien. Maar wanneer je in korte broek in de tuin kan ontbijten, wordt het tijd voor iets anders.

Het liefst ook nog iets dat snel klaar is, want de sportochtend is vaak al druk genoeg. Oh en dat genoeg energie geeft voor alle sportiviteit natuurlijk.

Bircher muesli voldoet volledig aan deze eisen en voorkomt bovendien dat het pak havermout de hele zomer staat te vergaan. Bircher muesli is de originele versie van overnight oats en is simpel gezegd havermout die in plaats van gekookt, is geweekt.

Bircher muesli maken: wat heb je nodig (voor 2 personen)

  • 60gr havermout
  • 180ml appelsap of 90ml appelsap met 90ml melk
  • een handje rozijnen
  • 2 kleine of 1 grote appel, geraspt
Klik hier voor de bereiding van de bircher muesli.

Gek op havermout? Maak dan ook eens deze havermout uit de oven en appeltaart havermout, of maak er je eigen cruesli mee!

Geplaatst op 11 augustus 2016 door tym