Ravioli uit de oven

Lang leve de oven, ideaal voor luie thuiskoks. Zelfs (kant-en-klare) ravioli blijk je in de oven te kunnen bakken. Sterker nog, dan worden het heerlijk krokante, goudbruine planeetjes. Een oersimpel en verrassend voorafje, zeker in deze versie met koriander en sriracha.

Nooit moeilijk doen als het makkelijk kan, is al jaren mijn motto. Zéker in de keuken. Menigeen vindt timing bij het koken het lastigst: hoe zorg je ervoor dat je tegelijkertijd gare aardappels hebt, beetgaar gekookte worteltjes, een sappig gebakken vis én een lekker sausje. Dat komt vooral neer op ervaring en risicospreiding. Weten wat je vooraf kunt doen, wat heus nog wel even warm blijft onder een deksel en wat écht op het allerlaatst moet.

Maar het allerallermakkelijkst vind ik zelf toch het koken in de oven. Gewoon alles in een ovenschaal kieperen, de kookwekker zetten en dan gaat de rest zo’n beetje vanzelf. Vooruit, toegegeven, soms moet je nog wel wat voorbereidingen doen, dient er eerst iets gefruit te worden in een pan, of komt er een vooraf gesudderd bechamelsausje bij kijken, maar zelfs dat is te overzien, qua werk. Ik ben dan ook onvervalst ovenfanaat. Een leven zonder oven, ik kan het me niet voorstellen. Een kampeervakantie in een tent? Kansloos. En na oeverloos uitproberen weet ik: je kunt het zo gek niet verzinnen, of je kunt het ook bereiden in een oven.

Lees verder op www.kokenmetkarin.nl

Geplaatst op 31 oktober 2024 door KokenmetKarin