Ravioli met rabarber

Rabarber is een groente, jaja, we weten het. En toch gebruiken we het meestal in zoete dingen. Alhoewel? Een lezer schreef me over ravioli die hij in een restaurant had gegeten, ‘met pistachenootjes en kleine stukjes, volgens mij rauwe, rabarber. Was heerlijk.’ Dat klonk zo verrukkelijk dat ik het zelf wilde gaan proberen, en u nu hopelijk meteen ook. Ik teste het zoals gewoonlijk eerst op allerlei manieren uit.

Met kort en lang gestoofde rabarber, met rauwe rabarber, met ingemaakte rabarber, met en zonder ricotta, met en zonder pistachenootjes. De versie met ricotta en even snel ingemaakte rabarber viel het meest in de smaak, dus die mocht in de krant.

Pistachepesto bleek trouwens ook verrukkelijk, alleen veel te overheersend voor die arme rabarber. Dus de begeleider werd uiteindelijk een simpel sinaasappelsausje. Maar pistachenootjes mochten er wel bij natuurlijk, ter verhoging van de feestelijkheid.

(Kijkje achter de schermen: kijk, zo ziet een testavond bij mij eruit. Na afloop dan, want alle versies waren wel lekker genoeg om op te peuzelen, gelukkig. Dan was al dat werk tenminste niet voor niks.)

Lees verder op www.kokenmetkarin.nl

Geplaatst op 02 juli 2023 door KokenmetKarin