Rauwe zalm met zeekraal en sojadip

Ik had dit gerecht heel graag de naam zalm sashimi willen gegeven, maar aangezien ik de rauwe zalm niet in plakjes heb gesneden zou dit niet kloppen. Ik ben gék op sashimi alleen happen dit soort hapklare stukjes net wat lekkerder weg ofzo. Ik ben trouwens gek op alle soorten vis en daarom besloot ik gister als diner een kleine vistafel te maken. Het was gister om acht uur in de avond nog tweeëndertig graden in tuin en daardoor had ik niet eens de puf om de barbecue aan te steken. Zo’n vistafel was de perfecte oplossing. Licht, gezond en zó klaar. Ik maakte naast de zalm met zeekraal ook ceviche van coquille en toastjes met paling. Plus een kom extra zeekraal.

Wie van jullie eet er wel eens zeekraal? Het ligt gewoon in het koelschap bij de meeste supermarkten (vaak bij de vis), maar dit is niet altijd zo geweest. Zeekraal werd vroeger wild geplukt van zilte kustgronden en daardoor alleen plaatselijk verkrijgbaar, zoals bijvoorbeeld in Zeeland. Gelukkig worden ze tegenwoordig volop geteeld op Texel, de waddenkust en in Frankrijk waardoor het gewoon overal verkrijgbaar is. En dat vind ik fijn want i love zeekraal! Zeekraal neemt namelijk zout op tijdens de groei waardoor het een super smaakvol product is. Ik eet hem het liefst rauw en in combinatie met vis zoals in dit gerecht met zalm. Zo zie je maar weer hoe lekker zo’n simpel gerecht kan zijn :D

Lees verder op www.beaufood.nl

Geplaatst op 22 juni 2017 door beaufood