Ratatouille met BOON kapucijners

Eten wij genoeg peulvruchten? Nee, dat doen wij niet. Gistermiddag, een uur nadat de Gezondheidsraad officieel haar Richtlijnen bekend maakte om meer peulvruchten te nuttigen, belde er – verdomd als het niet waar is – een meneer aan met een tasje met bonen. Om precies te zijn: een plastic stazak met daarin kort gegaarde bonen onder de naam – hoe kom je erop – BOON.

Initiatiefnemer Michael Luesink heeft volgens het bijgevoegde persbericht “de persoonlijke missie om het imago van de Nederlandse boon te verbeteren.” En niet te vergeten om “consumenten weer te laten genieten van bonen.” Vooralsnog zijn er drie soorten verkrijgbaar, alledrie afkomstig van vaderlandse bodem: witte bonen, bruine bonen en kapucijners. In vrolijke vormgeving waar zichtbaar een hoop aandacht aan is besteed. In mijn tasje zaten de kapucijners, met meteen een recept erbij plus alle verder benodigde ingrediënten, dus ik kon meteen aan de slag. Wat ik uiteraard nog diezelfde avond gedaan heb. Want ik vind bonen toevallig erg lekker.

Lees verder op www.kokenmetkarin.nl

Geplaatst op 18 april 2021 door KokenmetKarin