Rabarbercurry met kip

Zoals jullie hebben kunnen lezen in de verhalen over de moestuin die ik op ons dakterras ben begonnen, is het nu eindelijk (nu al!) zo ver dat ik een en ander kan gaan oogsten! Het voelt echt ontzettend leuk om even naar buiten te kunnen lopen, daar mijn ingrediƫnten te plukken en er vervolgens iets mee te gaan koken. Ik heb ondertussen al een rode biet, courgette, bosaardbeien, kerstomaatjes, snackkomkommers en kruiden kunnen oogsten. En nu dus ook rabarber!

Afgelopen dinsdag heb ik even een nieuwe draai aan mijn leven gegeven, een soort reset. Op 1 juli ben ik namelijk begonnen met het volgen van het Paleo auto-immuun procotol (meer informatie daarover vind je hier), dit recept past daar helemaal bij.

Een paar heel drukke maanden en de stress die dat met zich mee bracht, heeft mijn lichaam geen goed gedaan. Niet in de minste plaats omdat je bij stress niet de beste voedingskeuzes maakt; ik at dus nog wel Paleo, maar ook steeds meer Paleo baksels, Paleo toetjes en chocola. Vooral met nootjes en zaden erin, waar ik persoonlijk eigenlijk niet zo goed tegen kan. Op mijn opleiding leerde ik al dat je wilskracht nog zo sterk kan zijn, in tijden van stress is je lichaam sterker dan wilskracht en zorgt het dat jij dat stuk chocola (of wat dan ook) in je mond stopt, of je nu wilt of niet. Niet dat dat een goed excuus is, want als ik direct iets tegen die stress had gedaan, had ik dat probleem natuurlijk helemaal niet gehad. 😉

Mijn lijf heeft dus even wat meer zorg en aandacht nodig. Dat verdient het ook, maar gek genoeg is dat wel een van de eerste dingen die je bij stress gaat verwaarlozen.. De klachten die ik nu heb wil ik in ieder geval niet erger laten worden, dat heb ik al te vaak meegemaakt! Uitputting is echt niet leuk. Het duurt maanden (jaren!) om volledig te herstellen, het is het gewoon niet waard. Juist nu ik nog wel energie heb, ga ik dat aan mezelf besteden.

Daarom dus het auto-immuun protocol. Om mijn hele lichaam tot rust te laten komen en het zeker niet meer stress te bezorgen met voeding. Ontspanning en meer slaap hoort ook bij dit protocol en ook dat pas ik dus toe. Ik ga meer wandelen in de natuur, push mezelf niet meer wanneer ik iets af wil hebben (het kan morgen ook nog!) en luister naar mijn lichaam wanneer het moe is en ga op tijd naar bed. Heerlijk!

Waar ik dan al die stress van heb gehad? In de eerste plaats van het maken van mijn kookboek. Een mooi, dik Paleo kookboek waar ik nu al trots op ben en ik kan dan ook niet wachten tot ik het aan jullie kan laten zien!! Op dit moment ligt alles bij het grafisch ontwerpbureau, daar krijgt het boek een mooie opmaak. Nog even geduld dus..

Daarnaast heb ik, samen met een superteam van webdesigners, ook gewerkt aan een nieuwe website. Iets anders dan EetPaleo, maar wat wel alles met Paleo recepten te maken heeft. Naar verwachting gaat de site binnen nu en een week helemaal live! Daarvan houd ik jullie natuurlijk op de hoogte!

Maargoed, jullie kwamen ongetwijfeld voor het recept met rabarber, waar ik het hierboven al over had. Een heel eenvoudig recept om te maken, maar wel heel verrassend! Ik hoop dat jullie het net zo lekker vinden als ik!

Ingrediƫnten (voor 4 porties)

  • 1 grote bloemkool
  • 2 el kokosolie
  • 1 ui, in dunne halve ringen
  • 2 tenen knoflook, fijn gesneden
  • 600g kipfilet, in blokjes
  • 3 stengels rabarber, in plakjes
  • 150g kersen zonder pit (vers of diepvries)
  • zout naar smaak
  • 4 el verse basilicum

Lees verder op EetPaleo.nl!

Geplaatst op 30 juni 2017 door eetpaleo