Het is weer rabarberseizoen! Ik vind deze prachtige rood/roze groente echt heerlijk. Rabarber is niet alleen mooi en lekker, maar ook veelzijdig en heel gezond!
De meeste kennen rabarber van de rabarbermoes, die vol met suiker zit. Ja, mijn moeder maakte deze ook altijd, inclusief de berg suiker. Maar je kunt met rabarber zoveel meer.
Wat dacht je van rabarbercrumble, rabarbertaart, rabarbermuffins, rabarbercake, rabarbersmoothie, rabarber uit de slowjuicer (zo lekker!) of een gezonde variant van rabarbermoes.
Combineer rabarber met een zoet ingrediƫnt, bijvoorbeeld aardbeien. Het zoeten van de rabarber is naar mijn mening wel nodig, omdat rabarber van zichzelf erg zuur is. Wist je dat rabarber heel lekker is in met agave- of ahornsiroop?
Lees verder op www.feelgoodbyfood.nl
Geplaatst op 21 mei 2017 door feelgoodbyfood