Van deze gezonde variant op rabarber-aardbei crumble mag je ongegeneerd snoepen. De bodem is van havermout en de crumble wordt op een natuurlijke en gezonde manier gezoet met agavesiroop.
Je zou het misschien niet meteen verwachten maar rabarber is een groente en geen fruit, terwijl het bijna altijd wordt verwerkt tot compote of een zoet nagerecht, zoals deze gezonde rabarber-aardbei crumble. Het is een echte lente- en zomergroente en nu dus volop verkrijgbaar.
Ook in deze verrukkelijke en gezonde crumble taart met rabarber en aardbeien zit vooral magnesium, kalium, wat calcium en vitamine B-11 door de rabarber. De aardbeien zorgen voor dezelfde vitamines en mineralen, nog eens aangevuld met vitamine C.
Wanneer je rabarber koopt, let dan op dat de stengels stevig zijn, de bladeren gebruik je niet.
Soort gerecht: bijgerecht, dessert, vegetarisch, gezond,
Aantal: 8 personen
Bereidingstijd: 5 minuten v
Oventijd: 60 minuten in de oven
Verwarm de oven voor op 170 graden. Doe het speltmeel, havermout, ei, kokosolie en 1 el agavesiroop in een kom en mix en kneed tot je een gelijkmatig deeg hebt. Vet een taartvorm (22 cm) in met kokosolie. Verdeel het deeg over de taartvorm, zodat er een bodem ontstaat met een opstaande rand van een 1/2 cm dik.
Snijdt de rabarber, appel en aardbeien in stukjes en doe in een kom. Doe in een andere kom het amandelmeel en amandelschaafsel en voeg hierbij de olie en appelsap. Meng dit door elkaar met een lepel of met de hand.
Verdeel over de taartbodem en strooi nog wat amandelschaafsel over de taart. Bak de taart gaar in 40 minuten (let op dat de bovenkant niet verbrandt)
Variatie: je kunt de crumble ook weglaten en de taart alleen vullen met het rabarber-aardbei-appel-agavesiroop mengsel en de taart bestrooien met amandelschaafsel.
Smullen maar!