Heb je wel eens raapstelen gegeten? Deze langwerpige blaadjes zijn het jonge loof van de meiknol. Ze zijn lekker knapperig en hebben een licht pittige smaak. Wij maakten er een heerlijke raapstelen stamppot met gerookte forel van. De ietwat bittere smaak van de raapsteeltjes is heel lekker in combinatie met gerookte vis. De aardappelpuree maken we lekker fris door er crème fraîche en een beetje mierikswortelpasta doorheen te stampen. Raapstelen zijn een echte voorjaarsgroente en helaas niet het hele jaar verkrijgbaar, dus ga meteen aan de slag! Kun je geen raapstelen vinden, vervang ze dan door spinazie. Strooi over de stamp nog lekker van die appelkappertjes, die kun je gewoon in de super kopen. Zo ziet je alledaagse snelle stamp er opeens heel feestelijk uit!
Lees verder op www.UitPaulinesKeuken.nl
Geplaatst op 10 juni 2022 door UitPaulinesKeuken