Quinosalade met bietjes en geitenkaas

Deze quinoasalade met geroosterde bietjes en geitenkaas is voedzaam en gezond. Het gerecht is glutenvrij en heeft een goede ‘bite’ door de geroosterde bieten. De rode bietjes combineren heerlijk met de geitenkaas is en maken dat deze salade lekker veel vitaminen en mineralen bevat. Wist je dat bietjes veel vezels en eiwitten bevatten, waardoor bietjes snel een verzadigd gevoel geven?

Quinoa wordt al duizenden jaren door de inwoners van het Andes gebergte gebruikt en is daar het belangrijkste voedselgewas, omdat het zelfs op grote hoogte en onder koude en droge omstandigheden goed gedijt. Quinoa is geen graan, maar een zaad, is licht verteerbaar en bestaat voor zo’n 15 procent uit eiwit.

Bereidingstijd: 30 minuten

Benodigdheden voor de quinoasalade met geroosterde bietjes en geitenkaas

100 gram quinoa
2 kleine rauwe bieten
Handje noten (pecan- of walnoten)
Geitenkaas
1 rode ui
Peterselie
Tijm
Olie
Peper en Himalayazout

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en snijdt de bieten en ui in partjes. Mix de biet en de ui met een eetlepel olie, tijm, peper en zout. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier de bieten op. Rooster de bietjes ongeveer 25 minuten in de oven.
Kook de quinoa volgens de bereidingswijze. Verdeel de quinoa over twee borden en schep hier de geroosterde bieten, noten en geitenkaas over. Garneer met peterselie.