Als je van tonijn houdt en regelmatig recepten met tonijn probeert, dan moet je de tonijnburger zeker een kans geven. Tonijn is een magere bron van eiwitten. Tevens bevat tonijn de gezonde omega 3-vetzuren, waarover je meer leest in het artikel ‘Waarom zijn omega 3-vetzuren goed voor je?‘ in het kenniscentrum van FitGirl. Tonijn bevat relatief weinig vet en calorieën en zit boordevol vitaminen en mineralen.
De eiwitrijke quinoa tonijnburger met citroen basilicum dip: lekker, gezond en vrij gemakkelijk te maken. Nog een voordeel van de burgers is dat je ze makkelijk mee kunt nemen voor de lunch of als gezonde snack voor je tussendoortje. De broodkruimels in het recept zijn vervangen door de quinoa vlokken, daardoor is de tonijn burger gluten vrij en dus ideaal voor mensen met een allergie voor gluten. Het combineren van de tonijnburger met de frisse citroen basilicum dip zorgt ervoor dat het geheel een frisse smaak krijgt.
Tonijnburger met citroen basilicum dip:
Bereidingstijd: 12 minuten
Porties: 2 (2 tonijn burgers per persoon)
Ingrediënten tonijnburgers:
Olijfolie om in te bakken
1 blikje tonijn in water, uitgelekt (150 gram)
2 grote eieren, losgeklopt
½ kopje quinoa vlokken
1 el bieslook, fijn gehakt
¼ tl zout
¼ tl gemalen zwarte peper
Bereidingswijze:
Vermeng de tonijn, de los geklopte eieren, quinoa vlokken, bieslook en zout en peper in een middelgrote kom.
Meng de ingrediënten goed door elkaar en vorm er vier ronde burgers van.
Verhit een grote koekenpan met een scheutje olijfolie op middelhoog vuur en bak de tonijn burgers.
Voeg naar smaak zout en peper toe.
Bak de burgers aan beide kanten tot ze goudbruin zijn.
Serveer de tonijnburger met de frisse citroen basilicum dip (recept hieronder).