Quinoa krijgt steeds meer bekendheid vanwege de goede eigenschappen: het is gezond, voedzaam en bovendien glutenvrij (quinoa is geen graansoort). Daarom is quinoa ideaal voor mensen met een allergie voor gluten. Quinoa bevat onverzadigde vetten, vezels en vitamines en mineralen, zoals ijzer en magnesium. Quinoa is hoger in eiwitten dan de gemiddelde rijst- en pasta soorten, dat ervoor zorgt ervoor dat je lang verzadigd bent. Dit is vooral te danken aan de hoogwaardige voedingsstoffen.
Met quinoa kun je veel uiteenlopende maaltijden op tafel zetten. Denk eens aan gevulde paprika’s met quinoa en kip, quinoa salade met granaatappel of wat te denken van een voedzaam quinoa ontbijt met banaan, goji bessen en honing? Het gezonde zaadje is goed te combineren met verschillende fruit soorten. De quinoa salade met verse aardbeien is heerlijk fris om te serveren als voorgerecht of juist als maaltijdsalade. Ook kun je de saaie huzarensalade bij de barbecue eens vervangen door deze voedzame en kleurrijke salade.
Doe alle ingrediënten in een shaker en schud het goed door elkaar.
Als je geen shaker hebt kun je het in een kommetje doen en de ingrediënten goed door elkaar roeren. Het resulteert in een minder glad mengsel, maar het smaakt net zo lekker.
Eet smakelijk!
Voor meer recepten met quinoa aan de basis kun je ideeën opdoen bij de gezonde recepten van FitGirl.