
Een aantal jaar geleden at ik in Griekenland saganaki, oftewel: gebakken feta in een kruidig jasje. Heerlijk in een Griekse salade met zoete tomaat en olijfjes, zoals ik in dit recept deed. Ik moest er laatst aan denken en besloot er een nieuwe variant op te maken. Dit keer zonder jasje maar gewoon even aanbakken in de pan met wat honing erover. En dat werd heeeel lekker! Zoutige feta combineert onwijs goed met een zoetje als honing. Maak daar een salade bij met quinoa en pittige rucola en je hebt een heerlijke en voedzame lunch :D
Even een kleine tomatentip: ik kocht vroeger altijd gewoon de goedkoopste kleine tomaatjes in de supermarkt. Tomaatjes zijn tomaatjes toch? Fout! Die arme tomaatjes bevatten weinig tot geen smaak en voegen niet heel veel toe aan je salade. Ga liever voor een donkerrode versie die misschien net een tikkeltje duurder is, maar wel veel lekkerder en daarom een wereld van verschil in je salade.
Lees verder op www.beaufood.nl
Geplaatst op 29 november 2017 door beaufood