Quinoa risotto met tomaat

Het maken van dit quinoa risotto recept werkt hetzelfde als een recept waarbij je risotto rijst gebruikt. Je fruit eerst een fijngesneden ui, bleekselderij en wat knoflook. Voegt de quinoa toe, de wijn en vervolgens beetje voor beetje de bouillon. Tot dat de quinoa lekker smeuïg is. Bij dit recept voeg je na de wijn een blik goede kleine tomaatjes en het sap toe. Zo’n blik waar ik het wel vaker over heb. Je ijzeren voorraad blik (bijvoorbeeld die van het merk mutti of cirio). Je wacht met het toevoegen van de bouillon tot dat de tomatensap door de quinoa is opgenomen. Aan het einde voeg je nog een paar verse tomaatjes en semi zongedroogde tomaten toe. En wanneer je net als ik gek bent op tomaten kun je ook een trosje in de pan bakken en er mooi bovenop leggen.

Ingrediënten voor 4 personen 500 gr cherrytomaten 1 ui 1 stengel bleekselderij 2 teentjes knoflook 1 blik mini tomaatjes (400 gr) 300 gr witte quinoa 1 glas witte wijn 1 el olijfolie ca 10-15 semi zongedroogde tomaten ca 10 zwarte olijven, zonder pit 1 ltr groentebouillon Peper en zout Geraspte Pecorino kaas

Lees verder op www.UitPaulinesKeuken.nl

Geplaatst op 10 juli 2018 door UitPaulinesKeuken