Op warme dagen wil je wel gezond eten, maar niet te lang in de keuken staan. Met deze makkelijke en lekkere maaltijd gaat dat lukken. De gehaktballetjes zijn lekker kruidig.
150 gr quinoa
250 gr champignons
150 gr spinazie (vers)
175 gr rundergehakt
1 ei
½ theel paprikapoeder
½ theel gedroogde tijm
peper en zout
3 eetlepels paneermeel
75 gr feta
2 eetlepels pijnboompitten, licht geroosterd
½ bouillonblok
Meng het gehakt, ei, paprikapoeder, tijm, peper, zout en paneermeel door elkaar. Draai er balletjes van. Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak de gehakballetjes in ongeveer 8 minuten gaar en mooi bruin. Bereid ondertussen de quinoa zoals op de verpakking staat aangegeven en voeg het halve bouillonblokje toe aan het kookwater.
Schep de gehaktballetjes uit de pan op een bord en bak nu in dezelfde pan de champignons 5 minuten. Voeg beetje bij beetje de spinazie toe totdat deze gebin met slinken. Schep de quinoa en de gehaktballetjes door de champigons en de spinazie en verwarm nog kort mee. Maak het gerecht af met wat feta en de geroosterde pijnboompitten.