Laatst droomde ik van een hartige taart, precies met de ingrediënten die in het echte leven hoognodig op moesten: zoete aardappel, chorizo en blauwe kaas. Na het ontwaken meteen opgeschreven en daarna gebakken. Heerlijk. U begrijpt, sindsdien stap ik elke avond hoopvol in bed dat het weer zo vanzelf gaat.
Laten we het meteen eens over taartdeeg hebben. Kant-en-klaar bladerdeeg uit de vriezer is levensreddend spul dat een mens altijd in huis zou moeten hebben, mits in roombotervariant; margarinebladerdeeg is een gotspe. Natuurlijk kunt u het ook zelf maken, zie het filmpje op FoodTube van onze eigen wereldberoemde-maar-toch-sympathiek-gebleven patissier-in-ruste Cees Holtkamp. (Of zie het recept in mijn eigen Handboek Oven). Niet eens zo gek veel werk, maar wel veel wachten, dus geen optie voor wie nú wil bakken. Voor hartige taarten vind ik de combi met een brosser deeg echter lekkerder, en dat is dan weer zo gepiept. En dan bedoel ik ook echt zelf maken.
Lees verder op www.kokenmetkarin.nl
Geplaatst op 30 maart 2021 door KokenmetKarin