Quiche met prei en truffelgeitenkaas

I loveeee quiche. Quiches zijn lekker hartig, smeuïg van binnen en door een mix van verschillende groenten te gebruiken zijn ze ook nog eens voedzaam. In dit recept combineer ik prei met venkel (héle lekkere combi) met om het af te maken een knapperig laagje van truffelgeitenkaas. Die truffelgeitenkaas maak je heel gemakkelijk zelf door geraspte geitenkaas te mengen met truffeltapenade. Je weet wel, die te lekkere tapenade waarmee je ook heerlijke truffelmayonaise kunt maken. Eet deze quiche als avondeten met een groene salade erbij of serveer hem als hapje voor bij de borrel. Koud is hij trouwens ook heeel lekker dus je kunt ook prima een stuk eten als lunch!

Oh, en mijn ovenschaal was net iets te klein dus de quiche is nogal bol geworden ;) Wil je een plattere quiche? Gebruik dan een grotere quichevorm.

Lees verder op www.beaufood.nl

Geplaatst op 04 december 2017 door beaufood