Quiche met geitenkaas, honing en geroosterde druiven! Quiche is zo’n gerecht wat het al-tijd enorm goed doet als borrelhap. Zo’n hartige taart is makkelijk ‘te happen’, mega eenvoudig om te maken én je kunt ‘m uitstekend van te voren bereiden. Koud is dit recept namelijk misschien wel het allerlekkerst. Je kunt ‘m vullen met je favoriete ingrediënten. Denk aan een quiche gevuld met prei en burrata, een klassieke quiche lorraine met gruyère en amandelbodem of een glutenvrije quiche met spinazie en geitenkaas. Voor deze quiche koos ik voor een vulling van geitenkaas, geroosterde druiven, rode ui en honing. Niét normaal lekker..
De quiche vullen we met een vegetarische vulling gemaakt van geroosterde druiven en rode ui. Voordat deze ingrediënten in de vulling gaan roosteren we de druiven en rode ui kort in een koekenpan. Voeg vervolgens een scheutje balsamicoazijn toe en laat dit kort inkoken. Hierdoor krijgt de vulling een héérlijk fris zoete smaak. Verdeel de druiven en rode ui over de quiche bodem (voor het gemak gebruik ik kant en klaar hartig bladerdeeg) en schenk daar een mengsel van eieren en een scheutje room overheen. Sluit af met romige geitenkaas en bak het geheel in de oven tot een heerlijk geurende goudbruine taart. Drizzle als laatst nog wat honing over de quiche met geitenkaas voor het serveren en genieten maar!
Tip: maak de geitenkaas quiche vooral een dag van te voren. Na een nachtje koelkast is de quiche mooi stevig geworden en kun je hem goed in vierkantjes (of punten) snijden!
Lees verder op www.beaufood.nl
Geplaatst op 21 september 2024 door beaufood