Quiche Lorraine is wat ons betreft de koningin van de quiches. Deze hartige taart met spek, kaas en room is een echte klassieker uit de Franse keuken. De oorsprong gaat ver terug, toen het gebied Lorraine (Lotharingen) nog tot het Duitse rijk behoorde. Het woord quiche komt van het Duitse kuchen, wat taart betekent. De eerste quiches waren eenvoudige taarten, met een bodem van brooddeeg en een vulling van eieren en room. Later werd er spek toegevoegd aan de vulling, en nog later kaas – al zijn sommige Fransen nog steeds boos als er kaas door de vulling gaat (onlangs was er zelfs een heuse ‘quiche gate’!). Wij doen er ook nog uitjes in: dat is bijna vloeken in de kerk, but ach: we love it. Hoe je quiche Lorraine ook maakt: deze rijke en smeuïge taart is perfect voor een brunch, lunch of licht diner. En zeker met Pasen!
Lees verder op www.UitPaulinesKeuken.nl
Geplaatst op 30 maart 2023 door UitPaulinesKeuken