Vaak als de zon zich ook maar een beetje laat zien knal ik graag de barbecue aan ‘s avonds. Meestal onvoorbereid, waardoor er altijd spontane creaties op het vuur belanden, gemaakt van restjes uit de koelkast. Zoals deze puntpaprika van de barbecue met labneh en balsamico. Ik vond een paar verdwaalde rode puntpaprika’s, een restje labneh, een half doosje versgeplukte bramen en wat verse basilicum. Geen idee waarom, maar ik bedacht me dat dit wel een lekkere combi zou zijn. En dat wás het.. hartig, romig, zoet, fris, kruidig. Én ook nog eens lekker voedzaam, want een barbecue avondje met enkel vette worstjes en kipspiesen is toch echt verleden tijd. Niets mis met een heerlijk stukje vlees hoor, maar je kunt zóveel lekkers maken met groenten..
Rode puntpaprika’s zijn lekker zoet en per-fect om te roosteren op de barbecue. Je hoeft je geen zorgen te maken dat ze verbranden, het zwarte velletje trek je er na het roosteren namelijk vanaf. Het resultaat zijn heerlijk smokey, zacht zoet gebakken puntpaprika’s. Die serveren we in hun geheel op een bedje van citroen labneh (hiervoor mengen we citroen rasp & sap door een portie labneh = echt goddelijk) en garneren de boel vervolgens met een scheut goede extra vierge olijfolie, bramen en verse basilicum. Heeerlijk.. Geniet van dit lekkere vegetarische barbecue gerecht!
Lees verder op www.beaufood.nl
Geplaatst op 25 augustus 2024 door beaufood