Pumpkin spice cake

Dé zoete traktatie dit seizoen is een stuk pumpkin spice cake. En die maak je met zelfgemaakte pompoenpuree. Veel werk? Valt reuze mee! Als je toch al een gerecht met pompoen maakt, zoals deze kokos-pompoensoep, curry of pompoenburger, dan kun je dit klusje prima combineren. De pompoenpuree kun je prima tot de volgende dag in de koelkast bewaren of invriezen tot je deze heerlijke pumpkin spice cake gaat bakken.

Snijd de pompoen in stukken en verwijder de zaadlijsten en schil. Van een middelgrote pompoen heb je ongeveer de helft nodig. Kook de pompoenblokjes in 10 minuten gaar in een pan met water. Pureer met de staafmixer tot een gladde puree en laat afkoelen.

Verwarm de oven voor op 160°C. Meng in een kom het speltmeel met de kaneel, gember, nootmuskaat, baking soda, bakpoeder en zout. Mix in een andere kom de pompoenpuree met de gesmolten boter, ahornsiroop en het geklutste ei. Spatel dit mengsel nu door het meel tot een mooi luchtig en glad beslag. Vet een cakeblik in met boter of bekleed met bakpapier en giet het beslag in het blik en garneer met de pompoenpitten. Zet het bakblik in de oven en bak de pumpkin spice cake circa 60 minuten. Check met een satéprikker of-ie gaar en laat de cake in het blik zo’n 15 minuten afkoelen. Enjoy!

Lees verder op www.glowmagazine.nl

Geplaatst op 01 november 2016 door glow