Pulled Wild Zwijn met Cranberrysaus

Heb je weleens wild zwijn gegeten? Ik vind dat zó lekker vlees! Echt iets speciaals wat je bijvoorbeeld met Kerst op tafel zet, of Pasen, of een andere gelegenheid waarbij je mensen uitnodigt om te eten. Of niet, want dan heb je lekker veel van dit vlees voor jezelf 😉 Ik was in ieder geval ontzettend blij toen ik ineens een flink stuk wild zwijn procureur bij mijn bestelling van de Woeste Grond vond (ik werk dan ook erg graag met ze samen), met een briefje erbij ‘Misschien leuk voor Kerst’.

En óf dit leuk is voor Kerst! Voor mij reden genoeg om mijn fototafel om te toveren tot een Kerst-tafereel en vooral een heel lekker gerecht te maken van mijn zo geliefde wild zwijn procureur. Zo heb ik meteen kunnen oefenen voor het uiteindelijk kerstdiner over een paar weken, want ook dan mag ik aan de slag in de keuken.

Wild zwijn uit de slowcooker

Het wilde zwijn vlees van de Woeste Grond is afkomstig uit Duitsland. Het is écht wild, van de kwaliteit zoals je die van de Woeste Grond gewend bent, en het is vooral heel erg lekker. Normaal maak ik pulled pork van verantwoord varkensvlees, maar met wild zwijn doe je er echt een schepje bovenop. Ik liet het stuk procureur garen in de slowcooker, met een kruidenrub erop en een beetje bouillon erbij om uitdrogen te voorkomen. Het vlees was malser en mooier dan ik ooit met pulled pork heb gezien, en het smaakt echt ontzettend lekker. Dit moet je gewoon geprobeerd hebben.

Ook qua bijgerechten ging ik voor een kerstgevoel; een salade met geroosterde wortel, boerenkool, granaatappel en natuurlijk kruiden die helemaal bij het vlees passen. En als extraatje nog een lekkere cranberrysaus met peer. De saus is van zichzelf heerlijk zoet-zuur, zonder toegevoegde suikers.

Ga jij dit jaar ook wild zwijn op tafel zetten met Kerst? Ik kan het aanraden!

Wild zwijn procureur, schouder of bout bestel je in de webshop van de Woeste Grond.

De recepten

Ingrediënten
Procureur:

  • 650g wild zwijn procureur, één stuk
  • 1½ tl kaneel
  • 1½ tl zout
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • ½ tl gemalen kruidnagel
  • 100 ml bouillon

Wortelsalade:

  • 800g wortel, in plakjes
  • 1 el verse gemberwortel, geraspt
  • 2 tl ghee
  • ½ tl kaneel
  • ½ tl zout
  • ¼ tl zwarte peper
  • 100g gesneden boerenkool
  • 100g granaatappelpitjes
  • 3 el extra vierge olijfolie
  • 2 el citroensap

Cranberrysaus:

  • 250g cranberries (vers of diepvries)
  • 3 rijpe peren, geschild en in blokjes gesneden

Bekijk de recepten op EetPaleo.nl!

Geplaatst op 13 december 2017 door eetpaleo