Pulled chicken met coleslaw met yoghurtdressing

In de categorie ‘Dit wil ik ooit nog eens zelf maken’ presenteer ik jullie vandaag: pulled chicken. Het stond al jaren op mijn to make lijstje maar om de een of andere reden kwam het er steeds maar niet van. Nu denk ik: had ik dit maar eerder gemaakt, dan had ik deze fan-tas-tische kip niet zo lang hoeven missen in mijn leven ;) Ik smoorde de kip in een lekker kruidige saus totdat de plukjes kip boterzacht waren en het dus een smeuïg geheel was. Voor bij de kip maakte ik een klassieke coleslaw, rijst en gekookte maiskolven. Die coleslaw klinkt misschien verwaarloosbaar maar dat is ‘ie allerminst. Juist die knapperige, friszure yoghurtdressing past perfect bij de rest. Gouden combi!

Pulled chicken maken

Ik ga meteen met het harde nieuws in huis vallen: vergeet alles wat je weet over pulled chicken maken. Althans, de kans is groot dat je pulled chicken altijd in bouillon hebt bereid. Dat wil zeggen: je kookt de kipfiletjes kort in bouillon en trekt ze vervolgens, met twee vorken, uit elkaar. Daarna breng je de kip op smaak met kruiden en saus. Superlekker natuurlijk en – ook fijn – ontzettend snel klaar.

Maar het kan beter. Mijn manier van pulled chicken maken is niet zozeer moeilijker – je hebt er gewoon wat meer tijd voor nodig. In plaats van koken, smoren we de kip namelijk. Eerst bakken we de biologische kip kort aan, daarna voegen we kruiden en ingrediënten voor een volle saus toe. Draai het vuur vervolgens laag en laat de kip dan net zo lang stoven tot ‘ie helemaal uit elkaar valt. Het resultaat: méga malse en fijne kip in een saus die barst van de verschillende smaken. En je hoeft er zo weinig voor te doen, ideaal. Deze manier moet je echt eens proberen!

Lees verder op www.beaufood.nl

Geplaatst op 16 november 2022 door beaufood