Presteren met vitamine D3

Essentiële vitamine

Vitamine D is een van de 24 micronutriënten die voor het menselijk lichaam essentieel zijn. Door wetenschappelijk onderzoek is aangetoond dat het van positieve invloed is op verschillende facetten: je waarnemingsvermogen en concentratie, weerstand, sterke botten, goede spierwerking en algemene gezondheid. Zonlicht is de belangrijkste bron van vitamine D, maar het komt ook voor in dierlijke voedingsmiddelen als vis en eieren. Daarnaast wordt het vaak aan zuivelproducten toegevoegd.

Te weinig zon, te weinig vitamine D

De vitamine D3 uit voeding is helaas niet genoeg. Je krijgt er alleen voldoende van als je op zonnige dagen veel buiten bent. En dat is in ons klimaat (met veel bewolking en relatief weinig zon) een probleem. Ook werken veel mensen de hele dag binnen, waardoor ze nauwelijks zonlicht zien. Talloze Nederlanders hebben dan ook een vitamine D3-tekort. Of genuanceerder uitgedrukt: ze hebben niet direct te weinig, maar ook zeker geen optimale hoeveelheid in hun lichaam.

Vitamine D en krachttraining

Herken je deze situatie, dan is raadzaam een goed supplement te gebruiken. Het verbetert je algemene gezondheid, wat ook van positieve invloed is bij krachttraining en het herstel daarna. Het is zelfs wetenschappelijk bewezen dat het bijdraagt aan je spierkracht en prestaties. Op de langere termijn helpt extra vitamine D3 de kans op ziektes als kanker, hartaandoeningen, diabetes en multiple sclerose te verkleinen. Overigens draagt het ook bij aan je kalkhuishouding omdat je beter in staat bent calcium en fosfor uit je voeding op te nemen.

Vitamine D3 van Plantina

De vitamine D3 van Plantina is van hoge kwaliteit en sterk geconcentreerd. Het supplement bevat de lichaamseigen D3 variant, die actiever en stabieler is dan de niet-lichaamseigen vitamine D2. Er zijn geen onnodige hulpstoffen aan toegevoegd, waardoor je niets overbodigs binnenkrijgt. De grondstoffen en het productieproces worden streng gecontroleerd, zodat je verzekerd bent van een uitstekend supplement.

Bron