Zijn bij jou thuis ovenschotels ook favoriet? Dan is dit recept voor preischotel met gehaktecht iets voor jou. Heel gemakkelijk gemaakt en in 35 minuten bij jou op tafel. Je maakt de prei ovenschotel als een soort lasagne. Afwisselend maak je laagjes aardappel en laagjes prei en gehakt. En tussendoor leg je wat plakjes ham en verdeel je het mascarpone kaasmengsel. Houd genoeg kaas over voor de bovenkant zodat je een lekker knapperig laagje als topping hebt. Je kunt deze ovenschotel ook heel erg goed van te voren maken en in de koelkast bewaren om ’s avonds in de oven te schuiven. Dek hem dan wel af met plasticfolie zodat de topping niet uitdroogt in de koelkast. Wanneer hij eenmaal in de oven is geweest kun je hem natuurlijk ook nog een keertje opwarmen. Ideaal voor wanneer niet iedereen tegelijkertijd aan tafel zit. Let op dat je de preischotel lekker royaal op smaak brengt met zout, een ovenschotel verliest altijd een beetje smaak in de oven. Gebruik daarom ook belegen geraspte kaas dat geeft deze ovenschotel lekker veel smaakt! PS liever een vega ovenschotel? Probeer deze dan eens.
Lees verder op www.UitPaulinesKeuken.nl
Geplaatst op 17 maart 2021 door UitPaulinesKeuken