Een nieuw jaar, dat steevast begint met algeheel minderen na alle gastronomische overdaad van de feestdagen. Ook in 2020 hoef je van mij echter geen dieettips of slanke recepten te verwachten. Maar voor lekkere recepten blijf ik je rots in de branding. Wat dacht je van preikroketten? En daar heb je niet eens een friteuse voor nodig.
Even voor de oudere jongeren onder ons: kent u Boek & Plaat nog? Die boekenclub waar je elke maand verplicht iets moest bestellen, anders kreeg je de ‘Kroonkeuze’ in de maag gesplitst, en dat was steevast iets à la ‘De geschiedenis van de soeplepel door de eeuwen heen’. Ooit deed mijn moeder even verwoede als tevergeefse pogingen om me lid te maken, want dan kreeg je een friteuse cadeau. Maar wat moet ik met zo’n ding? Het niet willen hebben van een frituurpan is sinds jaar en dag mijn persoonlijke dieetplan. Ik las ergens een anekdote over het geheim van slanke mensen. Die roepen bij het zien van een schaal bitterballen verheugd ‘Oh, daar ben ik dól op!’ en nemen er dan eentje, hooguit twee. Geniet, maar bitterbal met mate.
Intussen gaat de friteuse in rap tempo de achterhaalde boekenclub achterna, want iedereen heeft een airfryer. Maar ook daarvoor geldt: wat moet ik met zo’n gevaarte? Bovendien, uit elke smaaktest blijkt dat dobberen in een pan hete olie nog altijd met afstand het lekkerste resultaat geeft. En dat kan dus ook, hier spreekt uw jarenlange ervaringsdeskundige, in porties in een flinke steelpan.
Zullen we kroketten maken? Eén kroket staat namelijk gelijk aan twee bitterballen. Groentekroketten, met prei. U weet niet wat u meemaakt.
Lees verder op www.kokenmetkarin.nl
Geplaatst op 05 januari 2021 door KokenmetKarin