Prei van de barbecue met ansjovis en hüttenkäse

Ik heb weer een barbecue topper hoor lieve mensen! Ik ben enorm fan van makkelijk te bereiden barbecue gerechten die er tóch lekker culinair uitzien. Vaak is het een kwestie van het gerecht een beetje gezellig opmaken en het combineren van een paar eenvoudige smaakmakers. Neem bijvoorbeeld deze geroosterde prei van de barbecue met ansjovis, hüttenkäse en peterselie. Een scheut goede olijfolie erover, wat zwarte peper en je hebt een prachtig zomers gerechtje van de barbecue!

Prei van de barbecue

De makkelijkst te bereiden groente van de barbecue? PREI! Even goed wassen onder de kraan (om knarsende tanden te voorkomen), rondom insmeren met olijfolie en roosteren maar! Het resultaat is een zwart geblakerde prei (geen zorgen, dit hoort) met een héérlijk zachtzoete binnenkant. De buitenkant eten we natuurlijk niet op, maar de malse binnenkant wel. Die brengen we op smaak met romige hüttenkäse (ik moet heerlijk eerlijk zeggen dat ik eigenlijk voor burrata wilde gaan maar die was helaas uitverkocht), peterselie, zwarte peper en zoutige ansjovis.

Tip voor de niet-ansjovis-lovers: deze kan je ook vervangen door krokant gebakken spekjes :)

Eet smakelijk!

Lees verder op www.beaufood.nl

Geplaatst op 17 augustus 2023 door beaufood