Wat doet poweryoga voor je?

Poweryoga is een krachtige, actieve en dynamische vorm van yoga die bestaat uit een combinatie van lichamelijke oefeningen en ademtechnieken. Door de herhaling van de oefeningen, de vloeiende overgangen ertussen en de focus op je ademhaling ontstaat een flow, van waaruit je nieuwe fysieke en mentale uitdagingen kunt aangaan en je grenzen steeds iets verder kunt verleggen. Van poweryoga word je sterker en leniger, je krijgt er een beter conditie van en het is goed voor je (lichamelijke en geestelijke) balans.

Voor wie is poweryoga geschikt?

Een poweryogales begint meestal met een serie zonnegroeten, gevolgd door intensieve kracht- of balansoefeningen, rek- en strekoefeningen en tot slot een ontspannend moment. Poweryoga is in principe geschikt voor iedereen, want je kunt het zo moeilijk en makkelijk maken als je zelf wilt. Maar houd je niet van uitdagingen, intensief bewegen en ga je vooral voor sereniteit en rust, dan kun je beter een andere soort yoga kiezen. Wil je echt iets aan poweryoga hebben, dan moet je durven en niet bang zijn om nieuwe dingen aan te gaan. Durf je te denken dat je iets kunt, dan blijk je veel meer te kunnen dan je eigenlijk dacht.

Hoe vaak is zinvol?

Hoe vaker je aan poweryoga doet, hoe eerder je de positieve effecten merkt. Als je eenmaal per week een les volgt, word je vaak al binnen een half jaar soepeler en krachtiger. Doe je het twee- of driemaal per week of zelfs elke dag, dan veranderen je lijf en mindset nog sneller. Eén wekelijkse powyogales is een kleine inspanning die al veel effect heeft. Oefen je daarnaast nog een paar keer per week thuis, dan vergroot je de positieve invloed. Het kan je bij veel dingen helpen: niet alleen fysiek, maar bijvoorbeeld ook om sterker in je schoenen te staan, meer zelfvertrouwen te creëren en beter met dilemma’s om te gaan.

Bron foto: warren.nl