Portobello's met truffelsaus

Bijna is het zover.. KERST! Ik ben er gek op. Afgelopen zaterdag schudde ik een driegangen diner voor vriendinnen uit mijn mouw en was het in mijn hoofd al volop kerst. Ik krijg ontzettend veel aanvragen van jullie voor vegetarische gerechten voor bij het kerstdiner – leuk! – en daar ben ik gister lekker mee aan de slag gegaan. Ik maakte een gevulde pompoen, vegetarische paddestoelen wellington en deze portobello’s met truffelsaus. Ik dacht er makkelijk van af te zijn door jullie op Facebook te vragen van welk gerecht jullie het recept het liefste wilde, maar de wellington en de portobello’s gingen gelijk op dus maakte ik ze maar allebei ;) Met als bonus een gevulde pompoen die je als hoofd of bijgerecht kunt serveren.

De portobello’s zijn de perfécte vervanging van vlees voor de vega’s onder ons. Zo hoef je voor iemand die vegetarisch is niet een heel ander gerecht te maken maar kun je het vlees simpelweg vervangen door deze portobello. De truffelsaus past overigens op zijn beurt ook weer bij een biefstukje. In dit recept reken ik één portobello per persoon. Of dit genoeg is hangt een beetje af van de grootte van de paddestoel en van je eetlust. Bij grote honger serveer je er gewoon lekker twee per persoon.

Lees verder op www.beaufood.nl

Geplaatst op 24 december 2016 door beaufood