Portobello’s met peterselieboter, geitenkaas en balsamicostroop

Ohhh, wat vind ik het heerlijk om met kerstrecepten bezig te zijn. Op Insta kreeg ik veel vraag naar vegetarische gerechten en laat ik daar nou nét een kei in zijn. Vorige week maakte ik deze gevulde portobello’s met geitenkaas en gegrilde zoete tomaatjes, met daarover een overheerlijke stroop van balsamico. Dit gerecht is een Beaufood variatie op de gegratineerde portobello’s met geitenkaas, walnoten en honing van Hello Fresh die ik een tijdje geleden at als avondeten. De portobello’s worden extra smaakvol door een eenvoudig trucje..

Ik smeer ze namelijk voor het bakken in met een lekkere laag peterselieboter. Dit maak je simpelweg door wat boter in een pannetje te smelten en daar vervolgens (heel kort) verse peterselie en knoflook doorheen te roeren. Een kleine stap, maar wel een enorm verschil in smaak. Ook drogen de portobello’s hierdoor niet uit tijdens het bakken in de oven. En als we dan toch de peterselieboter in onze handen hebben, dan smeren we de binnenkant van de paddenstoelen er ook lekker mee in. Vervolgens vul je de portobello’s met kleine tomaatjes (geen bleke en waterige tomaatjes, maar het liefst die dieprode want; die zijn lekker zoet) en geitenkaas. Ik gebruik voor het gemak kleine bolletjes geitenkaas, maar any geitenkaas will do. En dan die stroop van balsamico...

Finishing touch: heerlijk stroperige balsamico

Als je ook maar drie minuten extra tijd wil besteden aan dit gerecht dan zou ik dat zeker doen, want het liefst maak je deze balsamicostroop zelf. Een wereld van verschil in smaak, geloof me. En het is zo gedaan, want je maakt de stroop simpelweg door balsamicoazijn samen met een snuf (kokosbloesem)suiker even op te koken in een kleine pan. That’s it.

Lees verder op www.beaufood.nl

Geplaatst op 30 november 2020 door beaufood