Porridge met blauwe bessen, kaneel en nootjes


Porridge; een warm en voedzame ontbijtje

Porridge maak ik altijd met havermout en plantaardige melk. Zo blijft je ontbijtje plantaardig en ik vind het lekkerder dan wanneer je gewone melk of water gebruikt.

De verhoudingen zijn belangrijk bij een kom pap. Je wilt niet dat het te droog wordt (wie heeft er ’s ochtend zin in een kom met cement?), maar ook geen kom waar de havermout zwemt in de melk…
Als basis voor 1 persoon hou ik altijd 50 gram havermout en 250 ml plantaardige melk aan.

Smaken, kruiden en topping

Vervolgens kun je helemaal los gaan met smaken, kruiden en toppings. Denk aan amandelmelk, kokosmelk, hazelnootmelk of havermelk. Als kruiden is kaneel, gember en vanille heel lekker! Mijn topping bestaat altijd uit 1 of 2 stukken fruit, nootjes en soms zaadjes, gedroogd fruit of extra granola.

Dit recept is mijn kommetje basis porrigde voor de herfst en winter. Wil je de porrigde iets zoeter en romiger en houd je van banaan? Snijd dan een banaan in kleine stukjes en kook deze mee met de porridge.

Lees verder op www.feelgoodbyfood.nl

Geplaatst op 19 november 2019 door feelgoodbyfood