Je zou het misschien niet verwachten, maar van geroosterde pompoen kun je een heerlijke, super flexibele wrap maken. Echt zo een die je gewoon mee kunt nemen in je lunchtrommel en zelfs na enkele uren nog steeds heel lekker is.
Deze wrap scheurt niet en kan behoorlijk wat gewicht hebben. Je kunt er natuurlijk ook heel kleine rolletjes van maken met een lekkere vulling erin: lekker als hapje op een verjaardag of ander feestje. Bovendien kun je er naar gelang de vulling nog wat extra smaakmakers in verwerken: wat dacht je bijvoorbeeld van 1 tl koekkruiden (voor een zoete vulling) of juist wat Italiaanse kruiden of kerrie voor een hartige vulling?
Het bindmiddel in deze wrap is arrowroot, maar wat is dat nu eigenlijk?? Arrowroot wordt ook wel pijlwortel genoemd, het is een grote plant die vooral in het regenwoud voorkomt. (kijk, dat maakt deze wraps ineens heel tropisch!) Het deel van de plant wat we kennen als ‘arrowroot’ en wat wij in een potje kopen is het zetmeel van deze plant; afkomstig uit de wortels. Arrowroot is ideaal om sauzen te verdikken, maar het heeft ook heel fijne eigenschappen wanneer je het in een baksel verwerkt. Het is in principe geur- en smaakloos en heeft dus erg weinig invloed op de smaak van je gerecht.
Ingrediënten
Optioneel:
Geplaatst op 17 juli 2017 door eetpaleo