Pompoenstamppot met Groene Kool en Worst

Het recept voor deze stamppot is niet traditioneel maar geïnspireerd door de Hollandse pot. Pompoen is een namelijk een uitstekende aardappelvervanger in een stamppot en combineert goed met de groene kool.

Vraag bij je (biologische) slager om gerookte spekblokjes en een rookworst zonder gluten en andere ongewenste toevoegingen. Ik heb de rookworst bij de Marqt vandaan en de spekblokjes komen van Pure Graze. Deze zijn gegarandeerd glutenvrij en vrij van E-nummers.

Ingrediënten (voor 4 porties)

  • 1 grote Hollandse pompoen
  • 100 gram gerookte spekblokjes zonder toevoegingen
  • 1 halve groene (Savooie) kool
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 4 flinke eetlepels (geklaarde) roomboter
  • Flinke snuf vers gemalen zwarte peper (naar smaak)
  • Zeezout naar smaak
  • Snuf nootmuskaat
  • 1 rookworst zonder toevoegingen

Lees verder op EetPaleo.nl!

Geplaatst op 18 januari 2017 door eetpaleo