
Een tijdje terug proefde ik tijdens een culinaire hike in Oostenrijk (zó leuk, echt een aanrader!) voor het eerst pompoenpitolie. De mevrouw van de berghut waar we aten serveerde deze olie over huisgemaakte geitenkaas. Zoooo lekker. Het is een super smaakvolle olie gemaakt van, je raadt het al, pompoenpitten en het heeft een mooie diepgroene kleur. Prachtig in gerechten. Niet op je kleding dus kijk uit, want je krijgt het er bijna niet uit. Ik spreek uit ervaring ;) Ik druppelde de olie in mijn pompoensoep waarna ik hem garneerde met geitenkaas en lente ui. Ik zeg, duik lekker meteen de keuken in want deze soep is belachelijk lekker. Oh, en gooi de pompoenpitten zeker niet weg want je kunt ze roosteren en eten als snack met wat zeezout erover. Ik strooide er ook een paar in de soep, maar dit is geen aanrader omdat ze dan van knapperig naar taai gaan ;)
Lees verder op www.beaufood.nl
Geplaatst op 17 oktober 2017 door beaufood