Pompoenpasta met spekjes

De pompoen blijft nog steeds mijn favoriete groente... Nu niet helemaal meer in het seizoen, maar gelukkig zijn flespompoenen wel het hele jaar door te verkrijgen. Het leuke van de flespompoen is dat je deze op veel verschillende manieren kunt gebruiken; zo kun je er zelfs noodles van maken!

Hoe doe je dit? Zoek een exemplaar uit met een zo groot mogelijke (liefst rechte) bovenkant. Snijd deze bovenkant van de pompoen af (de onderkant, waar zich de zaden bevinden, kun je voor een ander gerecht gebruiken) en verwijder de schil met een dunschiller. Snijd het stuk pompoen eerst in 2 gelijke stukken en zet vervolgens een stuk op de spiraalsnijder; maak op deze manier noodles van beide stukken pompoen.

In dit gerecht zou je de flespompoen gemakkelijk kunnen vervangen voor zoete aardappel, ook hier draai je met een spiraalsnijder namelijk in een handomdraai (letterlijk!) noodles van.

Deze pasta is heerlijke met bijvoorbeeld een op de huid gebakken zalmfilet.

Ingrediƫnten (voor 2 porties)

  • 100g spekblokjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijn gesneden
  • 600g flespompoen (of zoete aardappel)
  • 100g spinazie
  • Optioneel: nootjes om te garneren

Lees verder op EetPaleo.nl!

Geplaatst op 12 december 2016 door eetpaleo