Pompoenlasagne carbonara

Lang wist ik eraan te ontkomen, aan de mandoline. Niet het gitaarinstrument (‘Mandolinen zongen zacht / In Nicosiiiiiiia’), maar het keukengerei.

Ik ben immers van het koken, niet van de muziek. Een rechthoekig plankje van plastic of roestvrijstaal, met in het midden een vlijmscherpe opening, waarmee je van je rats, rats, rats, flinterdunne plakjes kunt snijden van werkelijk van alles, maar toch vooral van groente en je eigen vingers. Nu ben ik nogal gehecht aan mijn vingertopjes, en lange tijd durfde ik het simpelweg niet aan.

Duim in het verband
Een gewoon mes is immers al uitdaging genoeg. De laatste keer dat ik in een tv-programma iets moest koken, sneed ik met een totaal onverdacht kartelmesje het topje van mijn duim. Gelukkig was het toen net tijd voor de commercials, dus ik werd in een meter verband gehesen, hield mijn linkerhand vakkundig uit beeld en voltooide de uitzending met een brede glimlach. Niemand die het doorhad. Je bent een professional of je bent het niet.

Lees verder op www.kokenmetkarin.nl

Geplaatst op 23 december 2022 door KokenmetKarin