Pompoenketchup

Pompoen moet je doen, is bij ons thuis het motto. Maar na het maken van pompoensoep, pompoenpuree, pompoenrisotto, pompoenstoofschotel, pompoenpasta, pompoencurry, pompoenfritters, pompoenstamppot, pompoensalade, pompoenlasagne, pompoenhummus, pompoenfrittata en pompoenquiche raakt een mens wel eens door de inspiratie heen. Kijk, en op dat moment schoof er ineens een flesje pompoenketchup in het blikveld.

Uit een flesje: Smaakt Bio Pompoenketchup
38% pompoen, rijst-gerstemoutstroop (rijst- en gerstemoutmeel, water), appelazijn, sinaasappelsap uit concentraat, olijfolie, zeezout, knoflook, citroensapconcentraat, verdikkingsmiddelen: xanthaangom en guargom, witte peper.

Blik
Waar ik vervolgens natuurlijk de doe-het-zelfdrang van kreeg. Bovendien een goed moment, want de versetomatentijd is in geen velden of wegen te bespeuren en nu zou je in theorie natuurlijk ketchup kunnen maken van bliktomaten, zoals ook Italianen ijzerenheinig tomatensaus maken van ingeblikte pomodori pelati, maar om dingen nou te gaan verkassen van blik naar fles voelt nogal onlogisch. Daarentegen klotsen de pompoenen overal om ons heen tegen de plinten.

Lees verder op www.kokenmetkarin.nl

Geplaatst op 28 januari 2021 door KokenmetKarin