Pompoen quiche met oude kaas en gekarameliseerde shiitakes. Hoe herfstig wil je het hebben. Elk jaar zeg ik het weer; de herfst is culinair gezien by far mijn favoriete seizoen. De gerechten worden voller en we kunnen weer aan de slag met romige soepen, hartige taarten en goed gevulde stoofpotten. In oktober zijn ingrediënten als knolselderij, veldsla, pastinaak, rode biet, broccoli en pompoen op hun best en laat ik daar nou net gek op zijn. Tel daar een lekker herfstzonnetje bij op en een glas goede rode wijn. Gelukkiger kun je mij niet maken!
Maar goed, even terug naar deze heerlijke quiche. Ik vind een lekkere bodem minstens zo belangrijk als de vulling en daarom maak ik de bodem meestal zelf. Heb je daar geen zin in? Dan kun je ook gewoon kant en klaar bladerdeeg voor hartige taarten gebruiken. Maar.. zelf maken is wel het allerlekkerst ;) Voor dit recept maakte ik een eenvoudig glutenvrij deeg gemaakt van boekweitmeel, amandelmeel en kwark. Meestal vergt zelf deeg maken nogal wat tijd en kneedwerk, maar als ik zin heb in een lekkere punt quiche ga ik natuurlijk niet eerst drie uur wachten tot het deeg is ‘uitgerust’ in de koelkast. Dit glutenvrije deeg kneed je dan ook binnen een paar minuten in elkaar en je kunt ‘m daarna direct gebruiken. Handig!
Lees verder op www.beaufood.nl
Geplaatst op 14 oktober 2020 door beaufood