Pompoen pannenkoekjes met rozijnen

In Curaçao kon ik er niet vanaf blijven. Arepa di pampuna, oftewel kleine pannenkoekjes met pompoen en rozijnen. Zó lekker! Eenmaal weer thuis in Nederland besloot ik ze meteen te maken, maar dan glutenvrij en zonder drie kilo suiker erin. Voor zover ik weet maken ze de pannenkoekjes in Curaçao met gewone melk, maar ik gebruik in dit recept karnemelk. Ik las laatst in het magazine van de Sligro dat de zuren uit karnemelk bakrecepten extra luchtig maken en aangezien deze pompoen pannenkoeken klein en fluffy zijn leek mij dit een gouden combi. En dat was het ook :D

Eet deze pannenkoekjes als tussendoortje of als ontbijt met een flinke lepel kwark en honing. Ze zijn ook heerlijk als dessert (houd dan één pannenkoek per persoon aan) met een bolletje ijs met daarover een snuf kaneel.

Lees verder op www.beaufood.nl

Geplaatst op 02 oktober 2017 door beaufood