
Gnocchi, ik ben er gek op! Je kunt het eten in plaats van pasta, aardappeltjes of rijst. Je maakt het normaliter van aardappelen, meel en ei maar ik maakte er mijn eigen variatie op door pompoen te gebuiken. Het resultaat is heerlijk zoete gnocchi die onwijs lekker smaakt in combinatie met truffel. Truffel is ook zo’n ingrediënt waar ik dól op ben. Mijn lievelings op het moment is de truffeltapenade van de Albert Heijn (zie het potje op de foto) gemaakt van zwarte zomertruffel en Italiaanse paddestoelen. Je kunt het door je pasta heen scheppen (met als resultaat meeega lekkere truffelpasta), maar je kunt het ook mengen met mayo zodat je truffelmayo krijgt. JUM! In de recept breng ik er mijn pompoen gnochhi mee op smaak.
Gnocchi is niet moeilijk om te maken, het vergt alleen even wat tijd. Omdat je pompoen gebruikt in plaats van aardappel gebruik je iets meer meel dan normaal, maar verder is de bereidingswijze hetzelfde. Het is een wat plakkerig klusje, maar het resultaat op je bord is het meer dan waard! Oh, en ik vroeg mij af of jullie het leuk zouden vinden om naar een receptvideo te kijken naast de receptuitleg in deze blog? Zo ja, let me know! Dan ga ik binnenkort aan de slag met een korte video waarin ik je laat zien hoe ik deze gnocchi maak :D
Lees verder op www.beaufood.nl
Geplaatst op 30 oktober 2017 door beaufood