Pompoen Bloemkoolrijst

Bloemkoolrijst heef t totaal niet de 'typische' geur van gekookte bloemkool, en ook niet de smaak of structuur. Heel anders dus. Wanneer je denkt 'niet van bloemkool te houden', zal ik natuurlijk de laatste zijn die je zegt dat je het moet eten, maar je zou het zeker eens op deze manier kunnen proberen.

Het makkelijkst is het natuurlijk om het op nasi te laten lijken: wat wortel en prei erdoor samen met een schepje kerrie. Een spiegelei en ham erbij, eventueel nog wat sambal, en klaar. Heerlijk.

Maar het kan ook anders: In dit gerecht heb ik er lekker veel kruiden, pompoen en kastanjechampignons bij gedaan. Zo gemaakt en erg lekker! Heb je geen coconut aminos? In plaats daarvan zou je ook wat zout kunnen gebruiken. Het hoeft namelijk niet per se maar is wel lekker.

Om hier een volwaardige maaltijd van te maken kun je er heel gemakkelijk wat gare kip, runderreepjes, gebakken ei of vis doorheen doen.

Ingrediënten (voor 3 porties)

  • Pompoen - ¼ van een middelgrote pompoen
  • Bloemkool - 1, in roosjes gesneden
  • Rode ui - 1, dun gesneden
  • Kastanjechampignons - 10 stuks, in kwarten
  • Gemalen Korianderzaad - ½ tl
  • Knoflookpoeder - ½ tl
  • Kurkuma - ½ tl
  • Coconut Aminos - 3 el

Lees verder op EetPaleo.nl!

Geplaatst op 28 januari 2017 door eetpaleo