Geloof je nog steeds dat suikervrij eten saai, tijdrovend, of zelfs.. niet lekker is? Probeer dan deze poké bowls met zalm maar eens. Een poké bowl is een van oorsprong Hawaiiaans gerecht met rauwe vis, maar inmiddels is dit gezonde maaltijd min of meer wereldwijd bekend. Je vindt ze echt vrijwel overal! Kortom; ik wilde zo’n bowl ook weleens proberen en maakte er zelf eentje. Een poké bowl met zalm, gerookte zalm, omdat ik niet zo’n heel grote fan van rauwe vis ben.
Wil je zelf ook een poké bowl maken? Dat is super makkelijk! Het recept voor mijn variant vind je hieronder, maar ik wilde je ook alvast de algemene stappen voor het maken van een poké bowl geven.
Kies een basis.
Die laatste twee kun je prima rauw eten overigens, maar je kunt het ook even kort aanbakken.
Kies je proteïne. Van origine heeft een poké bowl rauwe vis, maar ook hiermee kun je je volop uitleven.
Of natuurlijk een andere proteïnebron naar keuze
Kies je extraatjes. Deze geven je bowl substantie, kies er dus minimaal 4.
Kies je dressing. Hier kun je je echt uitleven. Houd het simpel met olijfolie en balsamico azijn, of maak er iets leuks van met verse kruiden zoals gember, rode peper, koriander, enzovoorts. Ook mayonaise met wat olijfolie en kruiden kan heel erg lekker zijn. Een scheutje vissaus door je dressing maakt hem extra Hawaiiaans.
Kies je toppings! Dit vind ik altijd het allerleukste gedeelte. Toppings maken een gerecht altijd net wat leuker en mooier en vooral lekkerder. Typische poké bowl toppings zijn:
That’s it! Klaar is je poké bowl.
Volg je het Suikervrij Genieten programma? Dan kun je ALLE hierboven genoemde combinaties maken, behalve de mango (waarom dat is staat uitgelegd in het boek!). Verder zijn gewoon alle opties helemaal suikervrij? Moet je je eens indenken hoe veel verschillende lunches je op deze manier kunt maken. Stop je zelfgemaakte bowl in een lunchtrommel en je bent klaar om te gaan. Of doe ‘m in een grote glazen mason jar, zoals bij dit recept. Super leuk, toch!?
Oké, tijd voor mijn variant, dan heb je hopelijk wat extra inspiratie. Ik heb de zalm met lekkere kruiden gemengd, omdat ik daar echt van houd.
Dit recept vind je trouwens ook in het boek Suikervrij Genieten! Heb jij ‘m al in huis?
Ingrediënten
Zalm:
Geplaatst op 05 oktober 2017 door eetpaleo