Ik ben helemaal gek op zalm. Rauwe zalm in dunne plakjes, perfect gebakken zalm dat hij mooi in vlokken uit elkaar valt, de rokerige smaak van gerookte zalm, maar mijn echte favoriet is warmgerookte zalm. Fantastisch! Bij warmgerookte zalm is de vis als het ware gebakken in de rookoven en met zout en de rook geconserveerd. De warmte zorgt ook voor een soort korstje op de zalm wat ik dus heel lekker vind. De rooksmaak komt omdat ze de zalm minimaal 3 kwartier in de rook te zetten. Het resultaat: een stukje zalm met een krokante bruine buitenkant en een lichtroze tint van binnen, die waanzinnig smaakt. Je kunt het gewoon bij de visboer, op de markt of in de supermarkt kopen! of je kijkt hier: zelf zalm roken. En hierbij een o zo lekker receptje voor die warmgerookte zalm: platbrood met warmgerookte zalm, ricotta en ingelegde rode ui!
Lees verder op www.UitPaulinesKeuken.nl
Geplaatst op 05 mei 2020 door UitPaulinesKeuken