Een flinke tijd geleden verscheen deze blog over plantaardige melk. Hoe zit het met lactose, koemelk en waarom zou je voor plantaardige melk kiezen? Deze vragen werden beantwoord in deze blog. Zelf ben ik dol op een cappucino met havermelk! Maar welke soorten plantaardige melk zijn er nog meer en welke eigenschappen hebben ze?
Kokosmelk wordt gemaakt van het vruchtvlees van de kokosnoot en is heel romig en vaak wat dikker. De blikjes met kokosmelk bevatten vaak de wat dikkere melk welke ideaal is om mee te koken en in de pakken vind je vaak de dunnere varianten welke geschikt zijn om bijvoorbeeld te gebruiken in je havermoutpap of om zo te drinken. De kokosnoot is een bijzonder gezonde noot die vol goede vetten, maar weinig proteïne zit. Als je melk in je koffie drinkt is kokosmelk een heerlijke vervanger. Kokosmelk kun je kant en klaar kopen in pakken en blikjes, of je maakt het zelf van creamed coconut (santen) of van (vers)kokosrasp.
Lees verder op www.Ilovehealth.nl
Geplaatst op 22 maart 2021 door ilovehealth