Plaattaart met gegrilde aubergine en feta. Fantastisch als hapje voor bij de borrel, maar ook lekker als lunch of als avondeten met een groene salade erbij. Warm uit de oven is hij heerlijk, maar iets afgekoeld smaakt hij ook super. En ook niet geheel onbelangrijk: deze plaattaart met aubergine is ook nog eens belachelijk makkelijk te maken. Voor de bodem gebruik je een rol kant en klaar bladerdeeg (zie ingrediƫntenlijstje voor tips). Je rolt het bladerdeeg uit (vaak zit zelfs er al een bakpapiertje onder) en daarna beleg je hem met passata, plakken gegrilde aubergine en verkruimelde feta. Vergeet vooral de taggiasca olijven niet (daarover hieronder meer!) en een drizzle honing over de plaattaart voordat je hem in de oven schuift, want dat dat combineert zo lekker met alle hartige smaken.
Over smaakcombinaties gesproken. Vergeet die goedkope smaakloze olijven en ga voor taggiasca olijven. Deze kleine, bijna paarse olijven smaken licht zoet en een beetje nootachtig. Taggiasca olijven groeien in Ligurie, de Italiaanse mediterrane kust, en zijn echte smaakbommetjes. Druppel ook vooral als finishing touch wat olie uit het potje over de plaattaart! Taggiasca olijven zijn trouwens gewoon te koop in de supermarkt.
Lees verder op www.beaufood.nl
Geplaatst op 10 februari 2021 door beaufood