Door de appel en kaneel is deze plaatkoek lekker herfstig en gaat je huis heerlijk ruiken wanneer deze in de oven staat te garen.
Zo vaak zag ik (én gegeten) van die mooie plaatkoeken in koffietentjes, bakkertjes en op Instagram. Ze zijn heerlijk! Een basis van smeuïge koek, een laagje fruit en een krokante crumble laag. Vooral de gouden combinatie van appel en haver. Tijd om zelf thuis eens zo een lekkere koek uit de oven te maken.
Doordat de plaatkoek vooral gezoet wordt door de appel en de crumble bestaat uit haver, is deze plaatkoek een stuk gezonder dan een variant met veel boter en toegevoegde suiker.
Koek
200 gram speltmeel
100 gram amandelmeel
1 goudreinet appel
75 gram boter of plantaardige margarine
2 eieren
200 ml plantaardige melk
1 theelepel kaneel
halve theelepel gemberpoeder
1 theelepel baking soda
halve citroen
snuf zout
Lees verder op www.feelgoodbyfood.nl
Geplaatst op 26 november 2019 door feelgoodbyfood