Pizza van havermout met zongedroogde tomaten pesto en mozzarella

Hallooo zon daar ben je weer! De deuren kunnen weer lekker open en de barbecue draait weer overuren. Alleen al de geur van brandend houtskool geeft me een instant zomergevoel. En zoals jullie weten ben ik niet het type dat een berg vlees en een zak stokbroden koopt. Al helemaal geen kant en klare sauzen. Ik kies liever voor verse vis, groentes, home made aioli en tussen de kolen pof ik zoete aardappels en ik maak pizza’s. Jup, pizza van de barbecue! Origineel he? Ik gebruikte daarvoor deze pizza steen die speciaal gemaakt is voor op de barbecue. Weer eens wat anders dacht ik zo en het staat onwijs leuk op tafel tijdens een avondje barbecuen. Plus ik kan je vertellen dat zo’n verse pizza met een rokerige geur echt héérlijk is.

Je kunt de pizza ook gewoon in de oven bereiden, maar zo van de barbecue is hij net even een tikkeltje lekkerder. En ik krijg altijd zo’n fijn Jamie Oliver gevoel als ik buiten kook ;) Je legt de pizza steen gewoon op de barbecue en wacht tot hij goed heet is. Nu kun je twee dingen doen. Of je koopt een kant en klare bodem en belegt deze met je favo ingrediënten, of je maakt – als een echte Beaufoodie- zelf een gezonde bodem van havermout. Hiervoor heb je maar drie ingrediënten nodig – plus wat Italiaanse kruiden – en maak je binnen een paar minuten een super gezonde pizza bodem. Ik koos voor een simpele maar smaakvolle topping van zongedroogde tomaten pesto, mozzarella en basilicum. YUM!

Lees verder op www.beaufood.nl

Geplaatst op 26 augustus 2016 door beaufood