Pittige Gehaktballetjes met Lever

Uhh, gehaktballetjes met lever? Ja, ik vroeg mezelf ook af of dat wel zo lekker zou zijn. Ik ben niet echt zo’n grote fan van lever. Leverworst krijg ik er prima in (maar niet te vaak) maar daar houdt het wel mee op. Eigenlijk is dat best zonde, want lever is ontzettend gezond! Het bevat heel veel voedingsstoffen en eigenlijk zou je het elke week wel moeten eten. Nu ben ik, en dit weet je waarschijnlijk wel, ook groot voorstander van lekker eten. Eten moet natuurlijk gezond zijn, maar vooral heel lekker. Zodat je er optimaal van kunt genieten. Gelukkig kan ik je nu vertellen dat dit recept met lever aan al die eisen voldoet: het is gezond en super lekker. Mijn man heeft er ook van zitten smullen. Bij elke hap zeiden we allebei ‘wow, dit is echt lekker’.

Woest gehakt

Bij het plaatsen van mijn maandelijkse bestelling bij De Woeste Grond (elke maand weer een feestje) zag ik dat ze ook gehakt met lever erdoor hadden. Mijn nieuwsgierigheid won het vrijwel direct van mijn afkeur voor lever en hopla, ik stopte het in mijn digitale winkelmandje. Eén pakje. Want je weet maar nooit.

Nou, dit ga ik dus echt vaker bestellen! Verwacht niet dat het qua structuur hetzelfde is als gewoon rundergehakt, het is een stuk plakkeriger. Dat was wel een beetje wennen, bij de eerste poging bleef de helft van de gehaktballen aan mijn handen plakken. Daar stond ik dan, met 2 gehakthanden in de lucht: ‘Help!’. Mijn man wilde gelukkig wel even wat arrowroot over het mengsel strooien en dat ging meteen een stuk beter. Ook de snijplank kreeg een laag arrowroot om de balletjes nog eens doorheen te rollen voor het bakken. Perfect.

Klinkt misschien als een beetje een gedoe, maar geloof me: na het bakken betaalt dat zich helemaal terug in een ontzettend smeuïge en mals resultaat. Dit recept moet je gewoon geprobeerd hebben.

Lekker pittig – het recept!

Ben je dol op echt spicy eten? Dan kun je gerust wat meer chilipoeder in de gehaktballetjes doen, of snijd er een rode peper doorheen. Of wat je maar lekker vindt natuurlijk. Wie juist niet van pittig houdt kan het chilipoeder ook weglaten natuurlijk.

Ingrediënten
Gehaktballetjes:

  • 250g rundergehakt met lever
  • 3 el arrowroot
  • 1 tl sesamzaad
  • ½ tl gemberpoeder
  • ¼ tl chilipoeder
  • Peper en zout
  • 1 el kokosolie

Saus:

  • 100 ml kippenbouillon of water
  • 2 el ahornsiroop
  • 2 tl vissaus
  • 2 tl arrowroot

Bowl:

  • 1 el kokosolie
  • 400g bloemkool, tot rijst gemalen
  • 1 komkommer, in linten
  • 1 el appelazijn
  • 1 bosui, in ringen
  • 4 el verse koriander, fijn gesneden
  • 3 el cashewnoten

Lees verder op EetPaleo.nl!

Geplaatst op 16 mei 2017 door eetpaleo