Pittige garnalen met miso-mayonaise

Op zoek naar hét ultieme zomerse borrelhapje? Look no further! Stop met scrollen en pak je boodschappenlijstje er meteen maar bij. Dít is wat je wil maken: pittige garnalen in een fantastisch lekkere marinade. En zet het ingrediënt ‘gochujang’ dan pontificaal bovenaan die boodschappenlijst want dat is wat deze pittige gamba’s zo ontzettend smakelijk maakt. Wat dat is, gochujang, en waar je het koopt, dat vertel je ik je verderop. Met dit pittige ingrediënt en een paar andere smaakmakers, maak je een marinade die je vervolgens inkookt tot een geweldige intense en licht-sticky saus. En sla de miso-mayonaise om de Argentijnse garnalen in te dippen zeker niet over. Ver-ruk-ke-lijk, ik kan niets anders zeggen over dit borrelhapje.

Pittige garnalen met gochujang

Zoals ik al zei: het is de gochujang die deze pittige garnalen zo goed maakt. Gochujang (nee ik heb ook geen idéé hoe ik dat moet uitspreken) is een gefermenteerde pasta van kleefrijst, sojabonen en heel veel rode pepers. Dat klinkt misschien niet te doen zo pittig, maar dat valt eigenlijk best mee. Het is absoluut lekker spicy, maar het is ook heel erg umami – je weet wel, de vijfde smaak – en zoet. Een echte smaakbom, dus.

Lees verder op www.beaufood.nl

Geplaatst op 03 mei 2022 door beaufood