Pittige champignons van de barbecue


Groente op de barbecue. Yes, ik houd ervan. Naar mijn idee weet iedereen wel hoe je vlees, vis of kip kunt bereiden op de bbq. Alleen blijkt groente een lastiger pakketje te zijn. Juist het roosteren zorgt voor een extra smaakaccent. Vervolgens heb je weinig andere smaakmakers nodig. De pittige champignons van de barbecue zijn dan ook niet ingewikkeld om te maken.

Nu ben ik niet zo fan van die witte champignons, geef mij maar kastanje champignons. Vaak blus ik ze af met een scheutje sojasaus. Het marineren in sojasaus met sambal was een klein experimentje en direct geslaagd. Mijn voorkeur is de sambal badjak. De meest bekende sambal is de oelek. De pepers worden fijngestampt in een vijzel, waardoor de sambal zeer pittig is. De sambal badjak is minder heftig doordat de pepers gebakken worden met knoflook, ui, ketjap manis en kruiden.

Lees verder op www.lekkeretenmetlinda.nl

Geplaatst op 28 juli 2016 door linda